Stiati ca

* Situat pe una din ramificatiile marelui drum comercial continental care lega centrul Europei si Marea Baltica de Marea Neagra, orasul Suceava isi are inceputurile in cateva mici asezari rurale existente aici inainte de intemeierea Moldovei.
* Cetatea de Scaun a Sucevei este cea de a doua cetate de la Suceava si este cunoscuta sub numele de Cetatea de Scaun a Moldovei ori Cetatea lui Stefan cel Mare; a fost construita in marginea de est a oraşului, pe un pinten de deal care se inalta cu aproximativ 70 m fată de invecinată lunca a raului Suceava.
* Sultanul otoman Mehmed al II-lea a intreprins personal o expeditie militara în Moldova, in vara anului 1476, inaintand pană la Suceava, a carei cetate a asediat-o, fara insa sa o poată cuceri.
* Renumele de cetate inexpugnabilă de care se bucura Cetatea de Scaun a Sucevei s-a pastrat si in prima parte a secolului XVI, în timpul domniilor urmasilor directi ai lui Stefan cel Mare.
www.inforegio.ro
 


Investim in viitorul tau ! Proiect selectat in cadrul Programului Operational Regional si co-finantat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.


Pentru informatii detaliate despre celelalte programe co-finantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro